نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر
نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر

در این مقاله تصمیم ما بر این است که در رابطه با نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر برای شما مطالبی داشته باشیم و به بررسی این موضوع به صورت دقیق بپردازیم.
امروزه کسب و کارهای کوچک و استارت آپهای متفاوتی توانستند گسترش بسیار زیادی در بازار سرمایهگذاری خطرپذیر داشته باشند و از این طریق به صورت جسورانه سرمایهگذاری کارآفرینی بیشتری را انجام دهند.
مهمترین مبحثی که در ادامه این مقاله تصمیم بر پردازش آن داریم، نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر می باشد که از این طریق این قراردادها می توانند، برای برطرف نمودن مسائل مالی در کسب و کارهای نوپایی که تازه تاسیس شده اند، بسیار مفید و کاربردی باشند.
بهتر است، بدانید در سرمایهگذاری خطرپذیر قابلیت رشد یک کسب و کار نوپا به ازای سهامی نیست که برای او انتشار داده شده است. در حالت کلی سرمایه نقدی فعلی او جزء آینده کاری او به حساب میآید و می تواند نتیجه اثربخش و مثبتی از سرمایهگذاری اقتصادی و اجتماعی خود به همراه داشته باشند. به همین جهت است که سرمایهگذاری و سهام از حقوق اولیه پیروی می کنند.
حال تصمیم ما بر این است که در ادامه این مطلب به طور مفصل در رابطه با کسب و کارهای نوپا اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم، سپس بعد از پرداختن به این موضوع می توانیم در رابطه با موضوع سرمایهگذاری خطرپذیر و نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر اطلاعات عمدهای در اختیار شما قرار دهیم تا از این طریق با این واژگان اطلاعات آشنایی کامل پیدا کنید.
اگر شما نیز نیازمند کسب اطلاعات و آشنایی بیشتر در رابطه با نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر هستید، پیشنهاد میکنیم که با ما در ادامه این مطالب همراه باشید.
همجنین اگر می خواهید با نمونه قرار داد سرمایه گذاری در استارتاپ آشنا شوید، به لینک مربوطه مراجعه کنید
تصمیم ما بر این است که در ادامه این مقاله به سوالات زیر پاسخ دهیم:
- استارت آپ چیست؟
- به چه کسب و کاری استارت آپ گفته می شود؟
- قرارداد سرمایهگذاری چیست؟
- چند نوع قرارداد سرمایهگذاری وجود دارد؟
- سرمایهگذاری در مشاغل و کسب و کارها چیست؟
- قرارداد سرمایهگذاری در استارت آپ چیست؟
- قراردادهای سرمایهگذاری استارت آپ چند نوع است؟
- قرارداد وام قابل تبدیل به سهام یا Convertible چیست؟
- اهمیت قرارداد نویسی برای سرمایهگذاری در کسب و کارها چیست؟
- منظور از قرارداد سرمایهگذاری مشترک چیست؟
- قرارداد سرمایهگذاری خارجی چیست؟
- انواع قراردادهای سرمایهگذاری خارجی کداماند؟
- سرمایه گذاری خارجی بر اساس مدل بیع متقابل یا Buy Back به چه صورت می باشد؟
- قرارداد سرمایهگذاری طبق مدل B-O-T چیست و چه مزایایی دارد؟
- مشارکت انتفاعی به چند بخش تقسیم میشود؟
- قرارداد سرمایهگذاری در راهاندازی پروژه چیست؟
- قرارداد سرمایهگذاری در مشارکت مدنی چیست؟
- قرارداد سرمایهگذاری در ساخت، بهرهبرداری و واگذاری چگونه می باشد؟
- قرارداد سرمایهگذاری در ساخت، تملک، بهرهبرداری و انتقال چیست؟
- قرارداد سرمایهگذاری در ساخت، تملک و بهرهبرداری چیست؟
- سرمایهگذاری پورتفولیو چه نوع سرمایهگذاری است؟
- قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر چیست؟
- نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر چیست؟
- ویژگیهای گروههای سرمایهگذاری خطرپذیر چیست؟
- گروههای سرمایهگذاری خطرپذیر در چه حالاتی وارد شرکت میشوند؟
- نمونه قرارداد سرمایهگذاری چیست؟
- نحوه تنظیم قرارداد سرمایهگذاری به چه صورت می باشد؟
- مواردی که در قرارداد سرمایه گذاری خطر پذیر درج می شود، چیست؟
- نحوه ورود و خروج سرمایهگذاران از سرمایهگذاری شرکت چگونه است؟
- موارد دیگری که باید در تنظیم قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر درج شود، چیست؟
- بند های قرارداد سرمایهگذاری خطر پذیر شامل چیست؟
- انواع سرمایهگذاری خطرپذیر را نام ببرید؟
- سخن پایانی
استارت آپ چیست؟

در این قسمت از محتوای خود با عنوان نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر به آشنایی و ذکر مواردی در خصوص استارت آپ خواهیم پرداخت.
به طور کلی اگر بخواهیم تعریفی در رابطه با استارت آپ داشته باشیم، باید بگوییم به شرکتهای نوپایی که بنا بر اهداف خاصی می توانند راه کارهای مناسبی برای برطرف نمودن مشکلات به وجود آمده در جامعه داشته باشند و از این طریق نیاز اساسی جامعه را برطرف کنند، استارت آپ گفته می شود،
البته ممکن است، هنگامیکه کلمه استارت آپ را میشنوید، مهمترین چیزی که در ذهن شما روشن شود، بحث نرمافزارهای کامپیوتری یا تکنولوژی مربوط به رایانه باشد، اما بهتر است، بدانید که واژه استارت آپ در رابطه با این مسائل نمی باشد و تعریف اصلی استارت آپ در رابطه با راه کارهای نوین فضای مجازی و دنیای دیجیتال نیست و هیچ ارتباطی با این نوع فعالیت ندارد.
مهمترین موضوعی که در راستای استارت آپها اهمیت بسیاری دارد، این است که همواره هنگامی که نام استارت آپ به میان میآید، ریسکپذیری خاصی در کنار این موضوع جریان دارد و استارت آپها و ریسکپذیری رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد استارت آپها، مسئله ریسک پذیری است
یکی از ویژگی های منحصر به فرد استارت آپها، مسئله ریسک پذیری است. یک استارت آپ باید آشنایی کامل در رابطه با این موضوع و ریسکپذیری آن داشته باشد و برای شروع کار خود باید آگاهی کامل از روند کاری نیز داشته باشد و بداند که عدم ریسک پذیری مانع فعالیتهای او میشود و نمی تواند موفقیت را به همراه داشته باشد. پس ریسکپذیری با استارت آپ عجین شده است و بر روی یکدیگر تأثیر به سزایی میگذارند.
به طور کلی بر اساس آمار های نشان داده شده از هر ۱۰۰ استارت آب تنها ۱۰ نوع از آن ها توانستند پیشرفت چشمگیری داشته باشند و در راستای فعالیت خود به موفقیت برسند.
به دلیل اینکه ریسکپذیری این نوع استارت آپ ها باید بر اساس منطق صورت بگیرد. این افراد باید به این باور برسند که هر فعالیتی ممکن است، باعث شکست نیز شود و با شکست رو به رو شوند. باید این باور را داشته باشند که نا امیدی در این کار سودی ندارد و نمی توانند با ناامید بودن فعالیت منحصر به فردی در راستای کاری خود داشته باشند.
از مهم ترین سیاستهایی که اغلب استارت آپ های موفق برای این که بتوانند در کسب و کار خود موفقیت کسب کنند
از مهم ترین سیاستهایی که اغلب استارت آپ های موفق برای اینکه بتوانند در کسب و کار خود موفقیت کسب کنند، این است که فعالیت های خود را بر پایه مقیاس پذیری بنا کنند. اگر بخواهیم آشنایی در رابطه با مقیاس پذیری برای شما داشته باشیم، میتوانیم از فروشگاه های زنجیرهای که در کلان شهرهایی مانند تهران وجود دارند، مثال بزنیم و آن ها را یک کسب و کار مقیاس پذیر در نظر بگیریم.
حال در نظر داشته باشید که اگر فروشگاههای زنجیرهای قصد تاسیس و بنا کردن شعب دیگری در شهرهای متعدد کشور داشته باشند، باید در راستای فعالیت خود هزینه های مربوط به تهیه مکان، سایر لوازم، حقوق کارمندان، تجهیزات و غیره را در نظر بگیرند و اقدام به پرداخت این نوع هزینه ها کنند تا با در نظر گرفتن این هزینه ها در نهایت بتوانند صاحب کسب درآمد بالاتری شوند.
مقیاس پذیری
به طور کلی اگر بخواهیم مقیاس پذیری را تعریف کنیم، باید بگوییم سودی که در فروشگاه های زنجیرهای وجود دارد، بر اساس هزینه بالایی است که شما پرداخت میکنید و میتوانید نتیجه آن را ببینید. هر چه میزان هزینه های اولیه شما بیشتر باشد، به نسبت می توانید هزینه های بیشتری از فرآیند یک فروشگاه زنجیرهای کسب کنید.
در مثالی دیگر می توانیم شرکت گوگل را برای شما در نظر بگیریم، حال تصور کنید که اگر شرکت گوگل قصد داشته باشد که زبان فارسی را به عنوان زبان دوم برای برخی از مخاطبین ایرانی خود داشته باشد، میزان زیادی هزینه در بردارد.
هزینه هایی که شرکت گوگل برای پشتیبانی از زبان فارسی برای کاربران ایرانی خود پرداخت میکند، سبب می شود که سود بالایی از این طریق به دست بیاورد و دیگر هزینه های اولیهای که پرداخت کرده است، قابل مقایسه با این سود نمی باشد.
به همین جهت در این مبحث می توان تفاوت عمدهای استارت آپها و شرکت های نوپا را تشخیص دهید. در این مطالب تلاش کردیم تا مقیاس پذیری را برای شما شرح دهیم تا همه استارت آپها برای رسیدن به سود خود بتواند این موضوع را در ذهن خود پرورش دهند و با در نظر گرفتن هزینه های اولیه شامل سود بسیاری شوند.
به چه کسب و کاری استارت آپ گفته می شود؟

در این قسمت از محتوای خود با عنوان نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر به آشنایی و ذکر مواردی در خصوص کسب و کارهای استارتاپی خواهیم پرداخت.
در مطالب بالا ذکر کردیم که از خصوصیات مهم استارت آپها و شرکت های نوپا این است که قابلیت ریسک پذیری بالایی داشته باشند و در این راستا بتوانند خطرات متحمل شده را قبول کنند.
حتماً به این نوع موضوع توجه میکنید که کسب و کار های نوپا به دلیل اینکه ویژگی های کارآفرینان آن ها نوتر می باشد و ارائه محصولات تازه ای دارند، با ریسک بیشتری به نسبت کسب و کارهای قدیمی رو به رو هستند و نیاز است که خطر شکست را نیز در نظر داشته باشند. ذکر این نکته به دلیل این است که بتوانیم بیشتر در رابطه با سرمایهگذاری خطرپذیر صحبت کنیم.
همانگونه که از اسم آن مشخص است، سرمایهگذاری خطرپذیر دارای ریسک بسیار بالایی می باشد و در معرض خطر است. این یک امر طبیعی است که سرمایهگذاری های خطر پذیر بیشتر برای استارت آپها در نظر گرفته می شود. به دلیل اینکه استارت آپها شغلهای جدید و نویی هستند و تجربه کافی در رابطه با سرمایهگذاری و تصمیمات آن ندارند.
به همین جهت در رابطه با آن ممکن است، تصمیمات عجولانه و نادرستی بگیرند و همین طور در برخی موارد ناسازگاری آن سرمایهگذاری با آداب و رسوم یک کشور از مهمترین مواردی است که می تواند سبب شکست یک شغل نوپا شود.
از همین طریق است که سرمایهگذاریهای خطرپذیر بیشتر به استارت آپها نسبت داده می شود، اما به مرور با در نظر گرفتن تجربههای متعدد و بررسی های دقیق و همین طور انجام دادن تحقیقات لازم می توان تا میزان زیادی از آسیب ها و خطرهایی که در این نوع سرمایهگذاری وجود دارد، پیشگیری کرد.
قرارداد سرمایهگذاری چیست؟

در این قسمت از محتوای خود با عنوان نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر به آشنایی و ذکر مواردی در خصوص قرارداد سرمایهگذاری خواهیم پرداخت.
در راستای سرمایهگذاری خطرپذیر بهتر است که در رابطه با قرارداد سرمایهگذاری نیز اطلاعاتی داشته باشید. اگر بخواهیم تعریف مختصر و مفیدی در رابطه با قرارداد سرمایهگذاری برای شما داشته باشیم، باید بگوییم این نوع قرارداد یک تعهدی است که به سبب جذب یک سرمایهگذار برای پشتیبانی یک شرکت در روند کارهای پروژههای خاص و انجام دادن امور تجاری کسب و کار های نوپا و جدید تنظیم میگردد. این نوع قرارداد می تواند از این جهت تنوع بسیار زیادی در روند قراردادهای سرمایهگذاری وجود داشته باشد.
دسته بندیهای متعددی از این نوع قرارداد در نظر گرفته شده است، اما اگر بخواهیم به طور کلی آن ها را تقسیم کنیم، می توانیم قرارداد سرمایهگذاری را به ۲ دسته قرارداد های سرمایهگذاری خارجی و قرارداد های سرمایهگذاری داخلی گروه بندی کنیم،
البته لازم به ذکر است، بدانید که قراردادهای سرمایهگذاری داخلی و قراردادهای سرمایهگذاری خارجی نیز به دسته بندیهای متفاوتی تقسیم میشوند که هر کدام از دستهبندیهای آن ها دارای قوانین و مقرراتی اختصاصی برای خود هستند که نیاز است، افراد طرفین قرارداد به این مقررات و ضوابط عمل کنند.
از مهمترین و کاربردیترین قراردادی که در رابطه با مسائل کاری، مالی کاربرد دارد
از مهمترین و کاربردیترین قراردادی که در رابطه با مسائل کاری، مالی، تجاری کاربرد دارد و مهم شناخته می شود، قرارداد سرمایه گذاری می باشد. برای درک بهتر این موضوع لازم است، بگوییم که قرارداد سرمایهگذاری ما بین شرکاءء و طرفین در نظر گرفته میشود و در رابطه با زمینهای است که هر دو طرفین قصد همکاری با یکدیگر را دارند.
در این قرارداد توافقاتی در نظر گرفته می شود. هدف اصلی از تنظیم قراردادهای سرمایهگذاری این است که به صورت دقیق و آشکار میزان سرمایه آورده یک شریک تعیین گردد و از جهتی دیگر بتوان به واسطه قرارداد سرمایه گذاری تمامی حق و حقوق شرکاء و طرفین و سرمایهگذاران حساب کرد و به این صورت حساب شده یک سرمایه گذاری پیش برود.
چند نوع قرارداد سرمایهگذاری وجود دارد؟

در این قسمت از محتوای خود با عنوان نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر به آشنایی و ذکر مواردی در خصوص انواع قراردادهای سرمایهگذاری خواهیم پرداخت.
در مطلب بالا گفتیم که قراردادهای سرمایه گذاری به چندین دسته و گروهبندی متفاوت تقسیم می شوند، اما با در نظر گرفتن میزان سرمایهای که شرکاء قصد سرمایهگذاری بر روی آن دارند و همین طور قرارداد سرمایهگذاری داخلی و قرارداد سرمایهگذاری خارجی، میتوان دسته بندی های متعددی برای سرمایهگذاری در نظر گرفت.
در همین راستا لازم است که هر کدام از دو طرف، چه سرمایهگذار چه سرمایه پذیر در رابطه با قرارداد سرمایه گذاری که قرار است، صورت بگیرد، هماهنگیهایی انجام بگیرد. به همین سبب لازم میدانیم که در این قسمت در رابطه با انواع قراردادهای سرمایهگذاری بیشتر برای شما صحبت کنیم و این موضوع را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم تا از این طریق بتوانید اطلاعات کافی در رابطه با انواع قرارداد های سرمایه گذاری داشته باشید.
سرمایهگذاری در مشاغل و کسب و کارها چیست؟

در این قسمت از محتوای خود با عنوان نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر به آشنایی و ذکر مواردی در خصوص سرمایهگذاری در مشاغل و کسب و کارها خواهیم پرداخت.
اگر بخواهیم در رابطه با قرارداد سرمایهگذاری در مشاغل و کسب و کارها صحبت کنیم، باید بگوییم یکی از مهمترین و پرکاربردترین قراردادها در قسمت کسب و کارهای نوپا قرارداد سرمایهگذاری می باشد، اما دانستن این امر مهم است که با گسترش علم و تکنولوژی کسب و کارهای متفاوت و جدیدی در عرصه های مختلف توانسته اند، فعالیت خود را آغاز کنند و سبب ایجاد مفاهیم جدیدی در راستای بحث سرمایهگذاری باشند.
به طور کلی یک کسب و کار جدید از زمانی که ایجاد می شود و قصد رشد و بلوغ خود را دارد، با اتفاقات و چالشهای زیادی رو به رو می شود. یکی از اتفاقات منحصر به فردی که برای یک کسب و کار نوپا رخ می دهد، چالش های همواره بنیانگذاران می باشد.
در این موارد ممکن است، با نداشتن عدم آشنایی و آگاهی کافی در رابطه با مسائل حقوقی و قانونی مشکلاتی پیش روی شما باشد. به همین سبب از دسته موارد مهم در هر کسب و کاری داشتن اطلاعات کافی در رابطه با مسائل حقوقی و رویه های قانونی می باشد.
قرارداد سرمایهگذاری در استارت آپ چیست؟

در این قسمت از محتوای خود با عنوان نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر به آشنایی و ذکر مواردی در خصوص قرارداد سرمایهگذاری در استارت آپ خواهیم پرداخت.
امروزه طرفداران بسیار زیادی برای سرمایهگذاری در استارت آپها وجود دارند، زیرا سرمایهگذاری در این نوع کسب و کارهای نو و جدید با سرمایهگذاریهای راندمان بالا رو به رو می باشد. به همین سبب این افراد علاقهمند به این نوع سرمایهگذاری هستند. به طور کلی این نوع سرمایهگذاری ها به صورت توافقی صورت می گیرد.
در حالت کلی هنگامیکه یک کارآفرین سرمایه لازم را ندارد، اما ایدههای ناب و جدیدی برای کسب علم و سرمایه در سر می پروراند، می تواند با در نظر گرفتن فردی که سرمایهگذار او باشد، ایدههای خود را پیاده سازی کند. این کارآفرینان هر چقدر که دارای تخصصهای حرفهای در زمینه ایده های خود باشند، نیاز به سرمایه اصلی برای پیاده سازی ایدههای خود دارند تا بتوانند از این طریق تجاریسازی آن فرایند را انجام دهند.
به همین سبب لازم است که از سرمایه های مالی نیز در این راستا استفاده کنند و منابع معتبری برای پیاده سازی ایدههای خود داشته باشند. به همین جهت لازم است که افراد برای اینکه بتوانند استارتآپ خود را راهاندازی کنند، از لحاظ مالی تقویت شوند و بنیه مالی آن ها به واسطه یک سرمایهگذار تامین گردد. در نظر گرفتن یک کسب و کار بدون تنظیم کردن قراردادهایی در رابطه با سرمایهگذاری امکانپذیر نمی باشد و در این راستا حتماً نیاز است که قراردادهای مرتبطی بین سرمایهگذار و ایده پرداز در نظر گرفته شود.
قراردادهای سرمایهگذاری استارت آپ چند نوع است؟

قراردادهای سرمایهگذاری در کسب و کارهای نوپا و استارت آپها انواع متفاوتی دارند.برای درک بهتر این موضوع می توانیم به شایع ترین قرارداد های سرمایهگذاری در ادامه این مبحث اشاره کنیم:
- قرارداد های سرمایه گذاری سهامی یا Equity
- قرارداد سرمایه گذاری یا Royalty
- قرارداد وام قابل تبدیل به سهام یا Convertible
حتماً در جریان این موضوع هستید که یافتن یک سرمایهگذاری که بتواند برای استارت آپ نوپای شما تامین مالی خوبی انجام دهد، بسیار مهم است، زیرا یک سرمایه گذار باید بتواند در مواقع حساس یک ضمانت برای هدف کسب و کار مدنظر شما باشد و از این طریق میزان ریسک پذیری یک کارآفرین پایین تر میآید.
هنگامی که فرد کارآفرین در رابطه با مسائل حقوقی که در راستای قرارداد بین کارفرما و سرمایهگذار تعبیه می شود، اطلاعات کافی نداشته باشد، بهتر است که با استفاده از مشاورینی که در این راستا فعالیت دارند، اطلاعات مفیدی کسب کند تا بتواند با در نظر گرفتن شرایط خود سرمایهگذاری متناسب پیدا کند و در روند کاری و فعالیت خود موفق باشد.
اگر بخواهیم از بین قراردادهایی که برای سرمایهگذاری تعبیه شده اند و در بالا آن ها را نام بردیم، بهترین آنها را انتخاب کنیم، باید بگوییم گزینه آخر طرفداران بسیاری دارد و از محبوبیت بسیاری برخوردار است. در راستای انعقاد قراردادهای سرمایهگذاری این گزینه یکی از رایج ترین قرارداد ها می باشد. برای درک بهتر این موضوع لازم است که برای شما در رابطه با این نوع قرارداد بیشتر بگوییم.
یکی از متداولترین مشکلاتی که برای تأسیس و راهاندازی یک کسب و کار جدید
در این راستا یکی از متداولترین مشکلاتی که برای تأسیس و راهاندازی یک کسب و کار جدید در نظر گرفته می شود، این است که در نظر بگیرید سهم هر یک از سرمایهگذاران و کارآفرینان به طور کلی تعیین گردد
برای اینکه بتوانید یک راهحل مناسب برای برطرف کردن این مشکل داشته باشید، نیاز است که حتماً اقدام به تنظیم کردن یک قرارداد سرمایهگذاری کنید و دقیقاً قرارداد وام قابل تبدیل به سهام یا Convertible می تواند در این راستا مفید واقع شود. لازم می دانیم در ادامه این مبحث به صورت خلاصه در رابطه با این موضوع برای شما اطلاعاتی داشته باشیم.
قرارداد وام قابل تبدیل به سهام یا Convertible چیست؟

همان طور که ذکر کردیم، از رایج ترین قرارداد ها برای سرمایهگذاری پرخطر قرارداد وام قابل تبدیل به سهام می باشد.این نوع قرارداد اغلب در سرمایهگذاری اولیه استارت آپها کاربرد دارد که به اصطلاح به آن وام قابل تبدیل به سهام نیز گفته می شود.
به طورکلی می توانیم در تعریف این نوع قرارداد بگوییم، این قرارداد وامی است که می تواند قابلیت تبدیل شدن به یک بدهی کوتاه مدت را داشته باشد و از این طریق قرار است که به سهام نیز تبدیل گردد.
معمولاً این بدهی بعد از جان گرفتن کسب و کارها و فعالیت ویژه آن ها در سرمایهگذاری بر روی کسب و کارهای نوپا می توانند تبدیل به یک سهام مفید و ممتاز شوند.
یک مبلغ اولیه به عنوان یک وام برای کارآفرین در نظر گرفته می شود
در این نوع سرمایهگذاری اصولاً یک مبلغ اولیه به عنوان یک وام برای کارآفرین در نظر گرفته می شود و به آن واگذار می شود. در آخر بعد از اینکه کسب و کار آن کارآفرین جان گرفت، به جای اینکه پول خود را به همراه درصدی از سود و سهام خود در اختیار مرکز مربوطه قرار دهد، میتواند به عنوان سهام ممتاز آن را در اختیار بگیرد.
در این راستا باید در نظر داشته باشید که جایگاه و ارزش گذاری اولیه بر روی یک کسب و کار و تعیین ارزش آن کار بسیار پیچیده و دشواری می باشد. به طور کلی تمام چیزها در این راستا مبهم است و همین طور مذاکره با سرمایهگذاران به طور کلی زمان زیادی را هدر می دهد و ممکن است، در اغلب مواقع نتیجه اثر بخشی حاصل نگردد.
به همین جهت به واسطه قرارداد وام تبدیل به سهام این افراد می تواند سرمایه خود را به سهام تبدیل کنند و ارزش آن را تا هنگامی که از طرفین اطلاعات بهتر و کاملتری در دسترس داشته باشند، به زمان دیگری موکول کنند. به طورکلی این راه حل نیز می تواند گرهای از مشکلات را باز کرده و بسیار مفید واقع شود.
اهمیت قرارداد نویسی برای سرمایهگذاری در کسب و کارها چیست؟

اصولاً قراردادهایی که مکتوب هستند، برای حفاظت از کسب و کارها و ایده پردازان و همچنین سرمایه سرمایهگذاران در نظر گرفته میشود و از این جهت می تواند کاربرد داشته باشد.
حتماً می دانید هنگامی که قرارداد و توافق نامه ها بین افراد در نظر گرفته می شود، میتواند یک سند جدایی ناپذیر همکاری بین افراد باشد و هر چه میزان زمان بیشتری میگذرد، این قراردادها و توافق نامهها می توانند اهمیت بیشتری داشته باشند و کاربردهای خود را بیشتر به نمایش بگذارند.
قرارداد نویسی و تهیه قرارداد برای افرادی که قصد سرمایهگذاری دارند، زحمت فراوانی داشته باشد
به طور کلی می توان این گونه در نظر گرفت که ممکن است، قرارداد نویسی و تهیه قرارداد برای افرادی که قصد سرمایهگذاری دارند، زحمت فراوانی داشته باشد و دارای دشواری هایی باشد، اما از طرفی دیگر می تواند در راستای حق و حقوق و هزینه های بسیار گزاف آن ها علاوه بر زیانهای مالی زیاد، می تواند سبب به هدر رفتن وقت زیادی در طول زندگی شود. به همین سبب برگزاری توافق نامهها و قرارداد ها میتواند در این راستا بسیار کاربردی و پراهمیت باشد.
در همین جهت بهتر است، بدانید که برای قرارداد نویسی در سرمایهگذاری کسب و کارها دانستن اینکه با چه کسی کار میکنید و چقدر از این فرد شناخت و آگاهی دارید و همین طور نقش این افراد در پروژه شما اهمیت آنچنانی ندارد.
به طور کلی قرارداد نویسی برای سرمایهگذاری در کسب و کارها میتواند یک تضمین و ضمانت برای پیشگیری از مشکلاتی باشد که ممکن است، در آینده برای شما بروز دهد و کسب و کار شما را به خطر بیاندازد.
از دلایل بسیار مهمی که تنظیم یک قرارداد کاری برای سرمایهگذاری در کسب و کار و مهم می باشد، این است که بتواند یک تضمین برای موفقیت شما در راستای سرمایهگذاری یا کارآفرینی باشد و از این طریق فرآیند کاری شما را ضمانت کند.
منظور از قرارداد سرمایهگذاری مشترک چیست؟

حتماً واژه قرارداد سرمایهگذاری مشترک نیز برای شما آشنا می باشد. به طور کلی اگر بخواهیم منظور از قرارداد سرمایهگذاری مشترک یا قرارداد مشارکت را توضیح دهیم، باید بگوییم به آن نیز قرارداد مشارکت مدنی گفته می شود و یکی از مدل های متفاوت قرارداد های سرمایهگذاری پرخطر نیز می باشد. در راستای قرارداد سرمایهگذاری مشترک یک سرمایهگذاری بین اشخاص یا شرکت هایی برای بیشتر شدن اهداف و دست یابی به مشترکهای مالی و تجاری در نظر گرفته میشود.
به طور کلی اهمیت چندانی در این که طرح پروژه شما از چه دسته ای می باشد، ندارد. در این راستا هیچ فرقی ندارد که طرح ارائه شما ساخت یک آپارتمان یا افتتاح یک مهد کودک باشد.
اگر در راستای یک پروژه نمیتوانید به تنهایی مدیریت تمامی هزینه های آن پروژه را در اختیار بگیرید و از این جهت احتیاج دارید تا اشخاص دیگری در این راستا برای رسیدن اهداف شما در تامین هزینه های متفاوت شما را یاری کنند، میتوانید در رابطه با قرارداد سرمایهگذاری مشترک نیز فکر کنید و با آگاهی کامل از این نوع قرارداد سرمایهگذاری با مشارکت افرادی که از نظر مالی توانایی تأمین هزینه های پروژه را دارند، مشارکت آن پروژه را با دیگران سهیم شوید. به همین سبب از این طریق بتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید و هدف خود را به نتیجه و ثمر برسانید.
قراردادی مابین دو یا چند افراد حقیقی یا حقوقی
به طور کلی به قراردادی که مابین دو یا چند افراد حقیقی یا حقوقی تنظیم گردد و از طریق این قرارداد هر کدام از اشخاص وظایف و تعهداتی برای به ثمر رساندن پروژه بر عهده میگیرند و از منافع آن به طور مشترک بهره و سود میبرند، قرارداد سرمایهگذاری مشترک گفته می شود.
به طور کلی این نوع قرارداد بین چندین اشخاص است که همگی میتوانند در راستای موفقیت آن بکوشند و از سود آن بهره کافی ببرند، البته در این راستا لازم به ذکر است، بدانید که برای سرمایهگذاری مشترک هیچکدام از طرفینی که در پروژه قرار دارند، به طور قطعی مالک آن پروژه به حساب نمیآیند.
تنظیم قرارداد سرمایهگذاری مشترک
تنظیم قرارداد سرمایهگذاری مشترک اصولاً در امور متفاوتی همچون امور تولیدی، امور بازرگانی، امور ساخت و ساز، امور خدماتی، بخش های متفاوت تحقیقاتی و موارد دیگری در همین راستا و کاربرد دارد و قرارداد سرمایهگذاری مشترک اغلب در این مواقع مفید واقع می شود.
بهتر است، بدانید که در تنظیم قرارداد سرمایهگذاری مشترک میزان سودآوری نقدی و غیرنقدی که نصیب صاحبان پروژه میشود، به طور کلی بین تمامی شرکاء تقسیم میشود و نحوه تقسیم این سود کاملاً آشکار و مشخص است. تمامی اشخاصی که در این پروژه شریک هستند، در سود یا زیان این پروژه به اندازه سهم مشارکت خود می توانند سود یا زیان داشته باشند.
قرارداد سرمایهگذاری خارجی چیست؟

یکی از روش های بسیار مرسوم برای برقراری سرمایهگذاریهای بزرگ خارجی علی الخصوص در کشورهایی که بیشتر در حال توسعه می باشند، قرارداد سرمایهگذاری خارجی می باشد. قرارداد سرمایهگذاری خارجی اغلب به نامهای قرارداد دولتی یا قرارداد توسعه اقتصادی نیز شناخته می شود.
بهتر است، بگوییم که قرارداد سرمایهگذاری خارجی دارای طیف وسیعی از مراودات اقتصادی می باشد که همین امر یکی دیگر از خصوصیات و ویژگی های قرارداد سرمایهگذاری خارجی می باشد. اگر بخواهیم از دیگر ویژگیهای قرارداد سرمایهگذاری خارجی نام ببریم، باید به تداوم آن اشاره کنیم. به طور کلی اصول این قراردادها به صورتی می باشد که تداوم بسیاری دارند و برای زمان های طولانی مثلاً حدود ۲۰ سال تنظیم میگردند.
انواع قراردادهای سرمایهگذاری خارجی کداماند؟

نکته حائز اهمیتی که در رابطه با قراردادهای سرمایهگذاری خارجی وجود دارد، این موضوع می باشد که عموماً این نوع از قراردادها انعکاس قدرت داد و ستد کشورهای طرف قرارداد را بر عهده دارند. به همین سبب است که انواع کشور ها به این نوع قرارداد های سرمایهگذاری خارجی بسیار توجه می کنند.
لازم به ذکر است، بدانید که هیچ گونه نمونه ای برای قوانینی که برای قراردادهای سرمایهگذاری خارجی نوشته میشود، در نظر گرفته نشده و عموماً این نوع قراردادهای سرمایهگذاری خارجی بر اساس توافقات هر دو طرفین بین مذاکرات کشورهای میزبان انجام می شود. بهتر است، بدانید که اغلب قراردادهای سرمایهگذاری خارجی با در نظر گرفتن منافع سرمایهگذاران خود و منافع عمومی کشور میزبان است و در تلاش است که بتواند یک قرارداد بهینه تنظیم کند.
این موضوع واضح هست که با در نظر گرفتن مقررات کشور میزبان به طور کامل لازم است که شرایط و فعالیتهای پروژه تحت پوشش قرار بگیرند. به همین سبب که لازم است، ماهیت حقوقی سرمایهگذاران خارجی بر اساس قوانین حاکم کشور میزبان در نظر گرفته شود و تحت شرایط خاصی که منحصر به فرد همان پروژه می باشد، در نظر گرفته و سنجیده شود.
سرمایه گذاری خارجی بر اساس مدل بیع متقابل یا Buy Back به چه صورت می باشد؟

اگر بخواهیم تعریف درستی از این نوع سرمایهگذاری خارجی برای شما در اختیار داشته باشیم، باید بگوییم که تمامی مخارج در این پروژه از طرح و اکتشافات و نصب تجهیزات تا راهاندازی و توسعه و انتقال تکنولوژی بر عهده سرمایهگذار خارجی قرار میگیرد.
در این هنگام بعد از اینکه کارها انجام شد تا مدت معینی که در سرمایهگذاری و قرارداد آن ذکر شده است، نیاز است که سود سرمایهگذاری خود را از محصول تولیدی آن پروژه دریافت کند.
در همین راستا لازم است، بدانید که در قرارداد سرمایهگذاری خارجی بیع متقابل سرمایهگذار بعد از اینکه سرمایه و سود سرمایهگذاری اش را دریافت کرد، دیگر هیچ گونه حق و سهمی در راستای این پروژه نخواهد داشت.
قرارداد سرمایهگذاری طبق مدل B-O-T چیست و چه مزایایی دارد؟

این یک امر طبیعی است که برای قرارداد سرمایهگذاری نیاز است که در طرح های زیر بنائی نظارت و سلطه داشت و با در نظر گرفتن منفعت ملی و امنیت هر کشور این طرح های زیر بنایی ارتباط مستقیمی خواهند داشت.
به همین سبب است که مقامات هر کشوری برای اینکه بتواند در راستای پیشرفت و توسعه منابع خود موفق باشد، به واسطه سرمایهگذاریهای خارجی می تواند این به این خواسته دست بیابد و با حفظ و کنترل خود بر روی منابع داخلی بتواند یک سرمایهگذاری را مدیریت کند.
به همین سبب با در نظر گرفتن مطالبی که عنوان کردیم، یکی از مهم ترین روش هایی که می تواند در این راستا اثربخش باشد، قرارداد سرمایهگذاری خارجی می باشد که از این طریق بتواند تمام نیازها و خواستههای دو طرفین را رفع کند. روش سرمایهگذاری خارجی B-O-T در راستای برطرف نمودن خواسته های هر دو طرف فعالیت دارد و از این طریق میتواند مفید واقع شود.
در قرارداد سرمایهگذاری طبق مدل B-O-T با قرارداد یک پروژه با در نظر گرفتن مجوزهای دولت و کشور، به یک کشور خارجی واگذار میگردد. هنگامی که پروژه رو به اتمام بود و محصول نهایی آماده شد، شرکت سازنده آن برای مدت در نظر گرفته شدهای میتواند، در قرارداد خود تنظیم کند که در راستای بهرهبرداری آن محصول نیاز است که قرارداد خود تنظیم کند.
بعد از به بهره برداری رسیدن آن محصول و پایان مدت زمان تنظیم شده پروژه باید در دسترس و اختیار دولت طرف قرارداد باشد و به آن ها تحویل داده شود.
به طور کلی قرارداد سرمایهگذاری طبق مدل B-O-T خلاصه شده ای از واژه ی build operate transfer می باشد که به طور کلی مفهومی واگذار نمودن یا تولید و بهره برداری و منتقل نمودن را دارد.
مشارکت انتفاعی به چند بخش تقسیم میشود؟
برای اطلاعات بیشتر شما لازم است، بگوییم که مشارکت انتفاعی شامل دو بخش متفاوت است که در زیر برای شما ذکر میکنیم:
- مشارکت انتفاعی شرکتی
- مشارکت انتفاعی قراردادی

قرارداد سرمایهگذاری در راهاندازی پروژه چیست؟

اصولاً راهاندازی یک پروژه و تنظیم قراردادهای سرمایهگذاری به این صورت شکل میگیرد که یک شخص یا شرکت سرمایهگذاری که قصد سرمایهگذاری برای پروژه مربوطه را دارد، می تواند هزینه هایی در رابطه با طراحی اجرا و راهاندازی پروژه را برعهده بگیرد. در این راستا سرمایه گذار در قبال پرداخت هزینه ها تا زمان تعیین شدهای که می تواند سرمایه اولیه خود به همراه سود آن را دریافت کند، میتواند از محصولات نهایی آن پروژه که بر روی آن سرمایهگذاری کرده است، استفاده لازم را ببرد.
هنگامی که تاریخ تعیین شده در قرارداد سرمایهگذاری به اتمام رسید، دیگر سرمایهگذار چنین حقی در رابطه با پروژه ندارد و می تواند بعد از پایان تاریخ تعیین شده تمامی پروژه را به مالک آن تحویل دهد و دیگر در قبال این پروژه مسئول نمی باشد.
قرارداد سرمایهگذاری در مشارکت مدنی چیست؟

قرارداد سرمایهگذاری در مشارکت مدنی یک مدل معاهده است که بین دو یا چند فرد و یا شرکت تنظیم میگردد. در این راستا با در نظر گرفتن این قرارداد نیاز است که هر کدام از اشخاص و طرفین یک قرارداد در راستای وظایف خود کوشا باشند و در قبال این پروژه مسئولیتهای خاصی برعهده دارند.
قرارداد سرمایهگذاری در مشارکت مدنی با نام دیگر مشارکت انتفاعی نیز شناخته میشود. در هنگام تنظیم این قرارداد تمامی طرفین به صورت مشترک از منافعی که این پروژه برای خود دارد، میتواند امتیازاتی داشته باشند و منفعتهای این پروژه بین طرفین آن تقسیم میگردد. به طور کلی هیچکدام از طرفین پروژه به طور تمام و کمال نمی توانند ادعای مالک بودن آن کسب و کار را داشته باشند.
قرارداد سرمایهگذاری در ساخت، بهرهبرداری و واگذاری چگونه می باشد؟

قرارداد سرمایهگذاری در ساخت بهرهبرداری و واگذاری به این صورت است که تعهداتی از سوی سرمایهگذار صورت میگیرد که این تعهدات به این صورت است که سرمایهگذار با در نظر گرفتن هزینه های شخصی خود می تواند مسئولیت ساخت و راه اندازی تمامی پروژه یا قسمتی از آن را برعهده داشته باشد.
در این قرارداد روش بازگشت سود سرمایه و سرمایه اصلی سرمایهگذار به این نحو است که سرمایهگذار در رابطه با تأمین هزینههای یک پروژه و هزینههای رو به اتمام آن تا هنگامی که اصل پول او و سود سرمایه گذاری بازگشت داشته باشد، لازم است که از پروژه مذکور حمایت کند تا این پروژه بتواند به سوددهی کافی برسد تا سرمایهگذار بتواند اصل پول و سود خود را بازگرداند.
قرارداد سرمایهگذاری در ساخت، تملک، بهرهبرداری و انتقال چیست؟

این نوع قرارداد سرمایهگذاری در ساخت و بهرهبرداری و انتقال تفاوت عمدهای با دیگر قراردادهای سرمایهگذاری دارد. اگر بخواهیم از تفاوت اصلی آن با دیگر قراردادهای سرمایهگذاری نام ببریم، میتوانیم به بهرهبرداری و واگذاری در مالکیت اموال مادی این پروژه اشاره کنیم.
به طور کلی قرارداد سرمایهگذاری در ساخت، تملک، بهرهبرداری و انتقال تا هنگامی که اصل سود و سرمایه سرمایهگذار بازگردد، یک سرمایهگذار می تواند مالکیت آن را به شرکت دیگری انتقال دهد، اما هنگامی که دوره بهرهبرداری این پروژه به پایان رسید، سرمایهگذار موظف است که پروژه را در اختیار دولت قرار دهد.
قرارداد سرمایهگذاری در ساخت، تملک و بهرهبرداری چیست؟

در این نوع قرارداد سرمایهگذاری برعکس قرارداد قبلی که برای شما توضیح دادیم، بر اساس صلاحدید سرمایهگذار توانایی این که پروژه را به دولت تحویل ندهد، دارد. به طور کلی مدت زمان مشخص شدهای برای ارائه و تحویل پروژه در نظر گرفته نشده است. عموماً قرارداد سرمایهگذاری در ساخت، تملک و بهرهبرداری در کشورهایی انجام میشود که حساسیت های کمتری برای تنظیم قراردادهای سرمایهگذاری دارند و از این جهت می تواند برای سرمایهگذار مفید واقع شود.
سرمایهگذاری پورتفولیو چه نوع سرمایه گذاری است؟

یکی دیگر از روش های سرمایهگذاری در بازارهای جهانی سرمایهگذاری پورتفولیو می باشد که اغلب افراد این نوع سرمایهگذاری را به طور کامل شناخته اند. برای درک بهتر این موضوع و افرادی که آشنایی کامل با سرمایهگذاری پورتفولیو ندارند، بهتر است، بگوییم که این نوع سرمایهگذاری همان خرید اوراق بهادار می باشد که از این طریق می تواند بر اساس حمایت قانونگذاران خارجی و همین طور جریان سرمایه بانکی، اوراق تجاری، اوراق قرضه، انواع سهام و غیره برای افراد دستهبندی و تقسیم میگردد.
قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر چیست؟

تا به اینجای این مقاله قصد ما بر این بود که در رابطه با تمامی سرمایهگذاریهای رایج در دنیا برای شما صحبت کنیم و آن ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم. حال لازم می دانیم که در رابطه با قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر اطلاعات بسیاری در اختیار شما قرار دهیم. موضوع اصلی مبحث ما در رابطه با سرمایهگذاری خطرپذیر است که در تلاشیم در ادامه این مطلب بیشتر به آن بپردازیم و از کاربردها و فواید آن بیشتر ذکر کنیم.
یکی از راههای رایج برای دریافت سرمایه در ابتدای شروع هر کسب و کار و پروژههای کوچک و نوپا می توان با استفاده از قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر شکل بگیرد. همانطور که از نام این نوع قرارداد مشخص است، این نوع سرمایهگذاری خطر بسیار بالایی دارد. حتماً در ابتدای این مقاله مطالبی که در رابطه با بررسی استارت آپها نوشتیم را مطالعه کرده اید. قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر می تواند نوعی برای استارت آپهای اولیه در نظر گرفته شود.
با در نظر گرفتن ماهیت اصلی کسب و کارهای نوپا و جدید می توان سرمایهگذاری در آن ها را با ریسک بسیار بالایی انجام داد. شرکتها و کسب و کارهای نوپا برای اینکه بتوانند سرمایهگذاری با مدیریت عالی داشته باشد،
لازم است که در این راه برنامهریزیهای درستی در رابطه با توسعه مدل های راهبردی خود صورت بدهند تا از این طریق بتوانند در راستای هدف کسب و کار و ارزش افزوده خود و همین طور افزایش مبالغ سهام ها نقش مهمی را داشته باشند.
سرمایهگذاری خطر پذیر را VC مینامند
به طور کلی سرمایهگذاری خطر پذیر را به VC مینامند که این کلمه مختصر کلمه Venture capital می باشد. یکی از مهمترین انواع قراردادها برای شریک شدن در سرمایهگذاری قرارداد، سرمایهگذاری خطرپذیر می باشد. به طور کلی این نوع سرمایهگذاری به سرمایه گفته میشود که برای گروههای سرمایهگذاری استارت آپ و کسب و کارهای نوپا در نظر گرفته می شود.
گروههای سرمایهگذاری استارت اپی و کسب و کارهای نوپا بر روی سرمایه سرمایهگذارانی که در پروژههای نوپا سرمایهگذاری میکند، نظارت پی در پی دارند. به همین جهت لازم است، بگوییم برای اینکه بتوان در سرمایه و سرمایهگذاری قراردادی ها را دریافت کرد، نیاز است که با در نظر گرفتن مضمون های شفاف، مشخص و همین طور آیندهنگری درست تنظیم قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر انجام بگیرد تا در هنگام فعالیت استارت اپ ها و شرکت های نوپا هیچ گونه مشکلی میان دو طرف قرارداد رخ ندهد.
نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر چیست؟

همان طور که ذکر کردیم، نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر که ریسک بسیار بالایی دارد، برای در نظر گرفتن تأمین مالی و سرمایه استارتاپ های تازه کار تنظیم می شود.
به طور کلی در این نمونه قراردادها سرمایهگذاریهای نقدی و اختصاصی که برای شرکت های نوپا و کسب و کارهای جدید در نظر گرفته شده است، در نظر گرفته می شود. این نوع کسب و کارها دارای پتانسیل رشد و موفقیت بسیاری هستند و می توانند با در نظر گرفتن قرارداد سرمایه گذاری خود ارتباط منحصر به فردی شکل دهند.
بهتر است، بدانید قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر نقش بسیار به سزایی برای برطرف کردن تمامی هزینه های مالی شرکتهای نوپا دارد و از این طریق شرکت های نوینی که دسترسی اولیه به سرمایه های مالی ندارند، میتوانند با در نظر گرفتن نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر شرکت نوپای خود را به خوبی اداره کنند.
اگر بخواهیم در رابطه با ایده اولیه به وجود آمدن گروه های صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر بگوییم، باید عنوان کنیم که این گروههای سرمایهگذاری اولین بار در آمریکا در سال 1939 تشکیل شدهاند.
همان طور که در مطالب بالا ذکر کردیم، این گروه های سرمایهگذاری که برای پروژه های خطرپذیر در نظر گرفته می شوند، میتوانند هزینه های استارت آپها را تامین کنند. از این طریق یکی از ارکان اصلی کسب و کارهای جدید زنجیری و سیستمهای نوآوری کارآفرینانی می باشند که در این راستا فعالیت دارند. در ادامه این موضوع قصد داریم در رابطه با ویژگی های گروههای سرمایهگذاری خطرپذیر بیشتر برای شما بگوییم.
ویژگیهای گروههای سرمایهگذاری خطرپذیر چیست؟

مشارکت در امور مدیریت کسب و کارها

اکثر اشخاص و سرمایهگذارانی که برای سرمایهگذاری خطر پذیر اقدام میکنند، میتوانند اهداف خود را با کسب و کارهای نوپا و استارت آپها یکسان کنند و از این طریق با مشارکت، خود را در قبال موفقیت های آن کسب و کار مسئول بدانند.
به همین جهت سرمایهگذاران در تلاشند که با کمک هایی که در این راستا دارند، بتواند شرکتهای کسب و کار نوپا را هدایت کنند و از این طریق آنها را به موفقیت بسیاری برسانند تا بتوانند سرمایهگذاری خود را بیشتر کنند و سود بیشتری به جیب بزنند.
این عامل یکی از مزایا و ویژگی ها مهم برای شرکت ها و استارت آپهای تازه کار در نظر گرفته می شود، زیرا از این طریق این شرکت های نوپا میتوانند در رابطه با ارتباطات فردی و سازمانی خود با سرمایهگذاران مشورت کنند و آنها را راهگشایی برای رسیدن به هدفهای خود بدانند. در همین راستا می توانند در صورت بروز مشکل از سرمایهگذاران کمک بگیرند.
ارزیابی مدیریتی

از مهم ترین ویژگی هایی که برای شرکتهای نوپا و استارت آپها در نظر گرفته می شود، سطح کیفیت آنها می باشد. از این طریق می توان مشخصه آن شرکت را در نظر گرفت و وضعیت گروه مدیریتی آن را بررسی کرد، البته لازم به ذکر است، بدانید که در نظر گرفتن این امر نیاز به داشتن دانش و تجربه بسیاری دارد تا از این طریق ارزیابی مدیریتی به دلیل ماهیت غیر معقول افراد، با تجربه آن ها سر و کار دارد.
تامین مالی در کنار خطرپذیری

لازم به ذکر است، بدانید که مهمترین فوایدی که در رابطه با سرمایهگذاری خطرپذیر مهم است، این است که به تکنولوژیها و توسعه آن تنها با توجه به رشد اقتصادی و مهم می باشد. این یکی از مهمترین خصوصیتهای سرمایهگذاری خطر پذیر می باشد.
حتماً میدانید هنگامی که یک کارآفرین می تواند در ذهن خود ایدههای نو و تفکر خلاقانهای داشته باشد، اما به جهت اینکه سرمایه و بودجه لازم را برای تأمین کردن و راهاندازی کسب و کار خود ندارد، ممکن است، باعث ناامیدی کارآفرینان شود و از این طریق باعث میشود چرخه اقتصاد کشور نیز کندتر از حد معمول شود. به همین جهت سرمایهگذاری خطرپذیر برای شرکتهای نوپا بسیار مهم شمرده می شود.
ایجاد انگیزه سودآوری

به طور کلی انجام سرمایهگذاری خطر پذیر یعنی شما قابلیت ریسک در انجام این پروژه را داشته باشید، زیرا ممکن است، این سرمایهگذاری برای شما با شکست رو به رو شود. هر چند که نیاز است، هنگامیکه سرمایهگذاری صورت میگیرد، عددی معقول به عنوان درصد موفقیت برای سرمایهگذار و کارآفرین در نظر گرفته شود،
اما به دلیل اینکه این نوع سرمایهگذاری برای کسب و کارهای نوپا صورت می گیرد، قدرت ریسک آن بسیار بالا می باشد و افرادی که تمایل برای سرمایهگذاری در این نوع کسب و کار دارند، باید پذیرش ریسک بالایی داشته باشند.
افرادی که سرمایه خود را در راستای کسب و کارهای نوین استفاده میکنند، با داشتن روحیه ریسکپذیری بالا می تواند برنامه های آینده نگر و بلند مدت مناسبی برای کسب و کار مد نظر خود در نظر بگیرند و از این طریق موفقیت بسیاری به همراه داشته باشند.
دیدگاه بلند مدت

حتماً شما این نکته را در رابطه با سرمایهگذاری خطرپذیر شنیدهاید که یک استارت آپ هرگز نباید در راستای تصمیمات خود عجول باشد. این مسئله در رابطه با سرمایهگذاران ریسکپذیر نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
همان طور که ذکر کردیم، یک سرمایهگذار باید روحیه آینده نگر داشته باشند تا از این طریق با در نظر گرفتن و ارزیابی های متفاوت یک کسب و کار، دیدگاه مثبتی در کنار واقع بینی داشته باشد و در شرایط سخت بتواند تصمیمات مناسبی برای کسب و کار مد نظر بگیرد و از این طریق موفقیت بسیاری به همراه داشته باشد.
مدیریت حرفهای

منطق و واقعگرایی از مهمترین مشخصاتی است که یک سرمایهگذار در هنگام سرمایهگذاری خطرپذیر حتماً باید داشته باشد. تصمیمات سرمایهگذار در رابطه با سرمایهگذاری خطرپذیر باید با منطق به همراه باشد. درست است که اسم این نوع سرمایهگذاری خطرپذیر است، اما با در نظر گرفتن منطق و واقع گرایی نیاز است که سرمایهگذاری خطرپذیر مدیریت شود و با سنجیدن تمامی موقعیت ها، مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.
به همین سبب لازم است، پروژههایی در این راستا سرمایهگذاری شوند که بتوانند بازدهی بسیار بالایی برای سرمایه گذاری داشته باشد. مقیاس پذیری در کار مدیریت حرفهای سرمایهگذاری خطرپذیر از مهمترین مواردی است که استارت آبها باید به آن توجه ویژهای داشته باشند. در مطالب بالا به تعریف مقیاس پذیری پرداختیم و حتماً در این رابطه آشنایی کاملی دارید.
گروههای سرمایهگذاری خطرپذیر در چه حالاتی وارد شرکت میشوند؟

مرحله اول ایده پردازی

در این مرحله ایدهپردازی صورت گرفته و هنوز هیچ گونه شرکت و کسب و کاری به وجود نیامده است. فقط یک ایده خام به ذهن کارآفرین رسیده است و هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
کسب وکار نوپا یا استارت آپ

در این بخش ایدههای کارآفرین به صورت جدیتری شکل می گیرند و کسب و کار مدنظر در راستای دریافت مجوزهای تشکیل ساختار خود تلاش میکند.
رشد سریع

در مرحله رشد سریع دیگر ایده کارآفرین تائید شده است و با در نظر گرفتن تقاضا از سوی بازار مورد هدف قرار گرفته است. از این طریق نیاز است که سرمایهگذاری بر روی این نوع ایده در نظر گرفته شود.
ضعف و افول شرکت

این مرحله از کسب و کار در حالتی رخ میدهد که شرکت نوپای شما دارای کمبود سرمایه می باشد و نیاز به کمک های مدیریتی از سوی سرمایهگذاران دارد.
نمونه قرارداد سرمایهگذاری چیست؟

اولین گامی که برای همکاری و تجربه یک سرمایهگذاری تجاری و بازرگانی نیاز است، نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر می باشد. در این نمونه قرارداد طرفین به یک توافق مشترک میرسند و هدف آن ها از این قرارداد افزایش اندوختهها و سرمایه های مالی می باشد.
در راستای همین موضوع لازم است، بدانید که در نمونه قرارداد سرمایهگذاری حتماً باید به این نکته توجه کنیم که تمام جوانب و شراکت مالی از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و باید در راستای قرارداد سرمایهگذاری ذکر شوند. در همین راستا در رابطه با میزان آورده سرمایهگذار و سهم او از شراکت نیز باید بندهای قدرتمند نوشته شود.
در راستای همین موضوع پرداختن به موضوع نحوه پرداخت سهم سرمایه به طرف قرارداد باید در قرارداد سرمایهگذاری درج شود. همین طور بهتر است که در رابطه با مورد حل اختلاف نیز در قرارداد سرمایهگذاری پرخطر قانونهای متعددی آورده شود. از مسائل مهم دیگری که لازم است، در نمونه قرارداد سرمایهگذاری درج شود، میزان تامین سرمایه به واسطه گذار است.
نحوه تنظیم قرارداد سرمایه گذاری به چه صورت می باشد؟

در راستای تنظیم قرارداد سرمایهگذاری بهتر است، بدانید که این نوع قرارداد مانند تمامی قراردادهای معتبر و درست لازم است که دارای یک متن پرمحتوا باشد.
این متن برای قرارداد سرمایهگذاری باید به صورتی تنظیم شود که تمامی ارکان عمومی برای قرارداد در آن درج شود. اگر بخواهیم به طور خلاصه ارکان عمومی قرارداد را شرح دهیم میتوانیم به موضوع قرارداد، تعیین طرف قرارداد، مدت قرارداد و همچنین مبلغ قرارداد اشاره کنیم. مهم است که در راستای تنظیم قرارداد سرمایهگذاری حتماً این موارد ذکر شود.
دانستن این نکته خالی از لطف نمی باشد که برای بستن قرارداد سرمایهگذاری لازم است که تبحر خاصی در این امر داشته باشید. امکان دارد، تنظیم قرارداد سرمایهگذاری کاری سخت و دشواری به نظر بیاید، ولی با در نظر گرفتن قرارداد درست و صحیح میتوانید ارزش سهام کسب و کار و شرکت نوپای خود را بالاتر ببرید و از این طریق اهمیت شرکت خود را بیشتر کنید.
بهتر است، بدانید اگر در راستای تنظیم قرارداد سرمایهگذاری تبحر نداشته باشید، ممکن است، این عامل سبب به هدر رفتن وقت و سرمایه شما و همین طور ممکن است، باعث تلف شدن ایده جدید شما نیز گردد.
به همین جهت نحوه تنظیم قرارداد سرمایهگذاری دارای اهمیت به خصوصی می باشد و باید آن را به نحو احسن انجام دهید. اگر در راستای سرمایهگذاری به این قضیه نگاه کنیم، بهتر است، بگوییم که سرمایه چیزی نیست که بتوان آن را به سادگی کسب کرد و لازم است که با تدبیر و تحقیقات بسیار متعدد در راستای کسب سرمایه دقت کنید.
در ادامه این مبحث میتوانیم از نمونه های تنظیم قرارداد سرمایه گذاری برای شما داشته باشیم تا از این طریق بتوانیم به درستی تنظیم قرارداد سرمایهگذاری را انجام دهید.
مواردی که در قرارداد سرمایه گذاری خطر پذیر درج می شود، چیست؟

موضوع قراردادهای سرمایهگذاری

اگر بخواهیم مفهوم اصلی سوژه ی قراردادهای سرمایهگذاری را بگوییم، باید بدانید مقصود سرمایه اولیه می باشد. به طور کلی میزان آورده نقدی یا غیرنقدی هر یک از شرکاء در یک کسب و کار باید به صورت دقیق و با جزئیات کامل درباره قرارداد سرمایهگذاری پرخطر درج شود و جزئیات این امر بسیار مهم می باشد.نحوه پرداخت نیز حتماً باید در قراردادهای سرمایهگذاری خطرپذیر ذکر شود.
تعیین مدت قرارداد

از دیگر مسائلی که نیاز است، در تنظیم قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر درج شود، این است که باید تعیین مدت قرارداد به صورت دقیق انجام بگیرد. همانطور که می دانید تعیین مدت قرارداد باید با در نظر گرفتن توافق طرفین باشد و تمامی شرایط مربوط در رابطه با مدت قرارداد شرح داده شود. به عنوان نمونه نیاز است که تاریخ عقد قرارداد تا پایان فعالیتهای مدنظر در تنظیم قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر درج گردد.
نحوه تقسیم سود

از دیگر مسائل مهمی که در راستای تنظیم قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر لازم است که حتماً درج شود، نحوه تقسیم سود بین طرفین می باشد. نیاز است که حتماً در قرارداد ذکر شود که نحوه تقسیم سود به چه صورت است. همین طور لازم است که زمان تقسیم و روش های پرداخت نقدی و غیرنقدی در قرارداد مورد بررسی قرار بگیرند.
به عنوان نمونه لازم است که در قرارداد سرمایهگذاری درج شود که در پایان فلان ماه هر سال میزان سوده میزان سودی که از عقد این قرارداد در نظر گرفته میشود و محاسبه گردد. باید در نظر گرفت که در طول همان سال به نسبت سهم شرکاء و طرفین برای آن ها پرداخت صورت بگیرد.
نحوه ی پرداخت و میزان سود حاصل از سرمایهگذاری شرکت به صورت نقدی یا غیر نقدی نیز لازم است که در قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر درج شود.
نحوه ورود و خروج سرمایهگذاران از سرمایهگذاری شرکت چگونه است؟

در برخی موارد ممکن است که سرمایهگذار و شریک او تقاضای خارج شدن از سرمایهگذاری یک شرکت را داشته باشند و دیگر قادر به همکاری با یکدیگر نباشند. در این حالت نیاز است که با در نظر گرفتن برآوردهای سرمایههای افراد و سودهای احتمالی که متعلق به افراد می باشد و هنوز برای او پرداخت نگردیده است، تمامی ضوابط و شرایط قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر انجام بگیرد.
در برخی موارد ممکن است، در هنگام قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر یکی از طرفین شرکاء فوت کند. اگر این اتفاق صورت گرفت، باید بر اساس آنچه که قانون مدنی نوشته شده است و در هنگام فوت یکی از شرکاء و سرمایهداران وارثین او می توانند به عنوان افراد قانونی درجه یک و جانشینان اصلی او، سهام و سود مانده از این شراکت را دریافت کنند.
در برخی موارد نیز ممکن است، شخص جدیدی قصد ورود به سرمایهگذاری شرکتهای نوپا را داشته باشد. در این خصوص شرکاء با در نظر گرفتن شرایط خود می توانند سرمایهگذاری او را نیز در نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر داشته باشند و با در نظر گرفتن شرایط مد نظر اطلاعات او را نیز به عنوان یکی از شرکاء درج کنند.
موارد دیگری که باید در تنظیم قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر درج شود، چیست؟

ممکن است، موارد دیگری نیاز باشد که در حین عقد قرارداد سرمایه گذاری درج شوند و باید به این نکته نیز توجه ویژهای داشته باشیم. در ادامه برای شما این موارد را ذکر میکنیم:
- تاریخ و محل تنظیم قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر
- تعداد نسخههای تهیه شده از قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر
- شرایط و توافقات شرکای این سرمایهگذاری
- نحوه مدیریت کسب و کار و یا شرکت نوپا سرمایهگذار می باشد
بند های قرارداد سرمایهگذاری خطر پذیر شامل چیست؟

برای در نظر گرفتن قراردادهای خطرپذیر همانند دیگر قراردادهای حقوقی لازم است که بندهای متفاوتی در نظر گرفته شود که از این طریق میتواند حقوق طرفین سرمایهگذار و ایده پرداز و تعهدات آن ها نسبت به دیگر را در نظر قرارداد مشخص کند.
اگر بخواهیم در رابطه با بندهای قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر بیشتر بگوییم، باید بدانید که این بندها به دو گروه تقسیم میشوند و می توانند در رابطه با موارد اقتصادی و بندهای کنترلی نیز مطالبی داشته باشند.
در قسمت بندهای اقتصادی اغلب در رابطه با مبحث ارزشگذاری سهام ها مقدار سهام هر کدام از طرفین قرارداد و سهمهای جدید منتشرشده صحبت می شود. همین طور در قسمت بندهای کنترل پیرامونی نیاز است که در رابطه با موضوعاتی مانند تعهدات طرفین برای کم کردن ریسک خطرپذیری و ریسک شکست، همین طور سمتهای مدیریتی و وظایف طرفین و دیگر موضوعات متفاوت صحبت شود.
به طور واضح نمی توانیم در قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر ذکر کنیم که تصور شما از یک شرکت استارت آپی و مشارکت با افراد به چه منظور می باشد. اگر شما قصد دارید، برنامه های مالی ۶ ماهه و با مبالغ خود را تعیین کنید، نیاز است که در بندهای قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر حتماً آنها را ذکر کنید و با طرفین قرارداد به توافق برسید.
در برخی موارد ممکن است، شما بعد از انجام بازهای از کارکردن درخواست پول و سرمایه خود را داشته باشید و قصد داشته باشید. ممکن است، سرمایهگذار قصد داشته باشد که از این قرار داد خارج شود، به همین سبب لازم است که میزان سهمیه و درصد سهام او از شرکت مدنظر نیز به صورت کامل در نظر گرفته شود.
انواع سرمایهگذاری خطرپذیر را نام ببرید؟

سرمایهگذاری خطرپذیر به دستهبندی زیر تقسیم می شود:
- قراردادهای سهامی
- قراردادهای قرض قابل تبدیل به سهام
- قراردادهای رویالیتی یا حقالامتیاز
لازم به ذکر است، بگوییم که قبل از تنظیم هرگونه قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر لازم است که با یک وکیل حقوقی ماهر صحبت کنید، سپس اقدام به تنظیم این نوع قرارداد کنید و از طریق یک وکیل حقوقی بتوانید اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنید.
سخن پایانی

در انتهای این مطلب لازم است، بگوییم که در تمامی قراردادهای سرمایهگذاری چه از نوع قراردادهای خطرپذیر یا هر نوع قرارداد سرمایهگذاری دیگر، لازم است که حتماً با در نظر گرفتن شرایط خاص آن قرارداد مشخصات طرفین قرارداد، موضوع طرف قرارداد، میزان تعهدات هر یک از طرفین، نوع تعهدات، سوددهی برای هر کدام از طرفین، تاریخ شروع و پایان قرارداد به صورت واضح و دقیق در نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر ذکر شود.
همین طور نیاز است که حتماً با در نظر گرفتن توافق هایی که بین هر دو طرف صورت میگیرد، تمامی آن ها در قرارداد مدنظر به صورت سیستمی ذکر شوند تا از این جهت طرفین با شفافیت سازی قرارداد خود بتوانند در راه دستیابی به هدف ها خود مصمم باشند، به طورکلی بندهای متفاوتی برای قراردادهای سرمایهگذاری خطرپذیر در نظر گرفته شده است. میانگین تمامی این بندها ۱۲ بند است که لازم است، حتماً در این قرارداد ذکر شود.
لازم به ذکر است، بدانید در نظر گرفتن تمامی بندها اجباری نمی باشد و با توجه به در نظر گرفته سلیقه هر دو طرف ممکن است، تمامی بندها در نظر گرفته نشود. لازم به ذکر است، بگوییم برای تنظیم قرارداد حتماً از یک وکیل حقوقی در راستای قرارداد سرمایهگذاری خطرپذیر استفاده کنید تا بتوانید یک قرارداد به نحو احسن داشته باشید.
در این جا مقاله ما در خصوص نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر به پایان رسید. امیداوریم که مطالب بالا در راستای نمونه قرارداد سرمایه گذاری خطرپذیر برای شما مفید واقع شده باشند.