شتاب دهنده استارتاپ چیست ؟
شتاب دهنده استارتاپ چیست ؟
دنیای امروز دنیای ایدههایی است که از آن بتوان کسب ثروت کرد. جوانان زیادی در این دنیا به دنبال بیل گیتس شدن یا مارک زاکربرگ شدن هستند. این ایدهها میتوانند از سر صاحبان خود بیرون آمده و تبدیل به یک تجارت بزرگ شوند؛ اما داشتن ایده به تنهایی کافی نیست زیرا نیاز به پرورش دارد تا در شکل نهایی خود به بازار عرضه شود.
اینکه افراد با ایدههای طلایی و ناب خود به تنهایی دست به کار شوند و آنچه که در سر دارند را به ثمر برسانند شدنی است اما یک پروسه طولانی مدت است که ممکن است موانع زیادی را برای کارآفرین ایجاد کند.
شما در نظر بگیرید که کارآفرین برای راه اندازی کسب و کار خود نیاز به سرمایه مناسب، تیم حرفهای، تخصصهای لازم، دانش و تجربیات بسیار مهمی دارد. فراهم آوردن همه اینها به تنهایی گاهی موجب میشود که فرد از ادامه راه پشیمان شود و چه بسا جرقه یک ایده عالی به دلیل نبود امکانات و شرایط مناسب خاموش شود.
برای چنین مواقعی و جهت حمایت از کارآفرینان و ایدههایشان شتاب دهنده استارتاپ ها به وجود آمدند تا بتوانند در کنار افراد خلاق کسب و کار پر سودی را راه اندازی کنند. دنیای امروز دنیای ایدههایی است که از آن بتوان کسب ثروت کرد.
جوانان زیادی در این دنیا به دنبال بیل گیتس شدن یا مارک زاکربرگ شدن هستند. این ایدهها میتوانند از سر صاحبان خود بیرون آمده و تبدیل به یک تجارت بزرگ شوند؛ اما داشتن ایده به تنهایی کافی نیست زیرا نیاز به پرورش دارد تا در شکل نهایی خود به بازار عرضه شود.
اینکه افراد با ایدههای طلایی و ناب خود به تنهایی دست به کار شوند و آنچه که در سر دارند را به ثمر برسانند شدنی است اما یک پروسه طولانی مدت است که ممکن است موانع زیادی را برای کارآفرین ایجاد کند.
شما در نظر بگیرید که کارآفرین برای راه اندازی کسب و کار خود نیاز به سرمایه مناسب، تیم حرفهای، تخصصهای لازم، دانش و تجربیات بسیار مهمی دارد. فراهم آوردن همه اینها به تنهایی گاهی موجب میشود که فرد از ادامه راه پشیمان شود و چه بسا جرقه یک ایده عالی به دلیل نبود امکانات و شرایط مناسب خاموش شود.
برای چنین مواقعی و جهت حمایت از کارآفرینان و ایدههایشان شتاب دهنده استارتاپ ها به وجود آمدند تا بتوانند در کنار افراد خلاق کسب و کار پر سودی را راه اندازی کنند.شاید برایتان جالب باشد که بدانید شتاب دهنده چیست و چه خدماتی به استارت آپ ارائه میکند؟
شاید بارها پیش آمده باشد که کلمه شتابدهنده را دیده یا از کسی شنیدهاید. اما درست و حسابی معنای آن را ندانید! در این مقاله نه تنها خواهید فهمید که شتابدهنده چیست و نحوه کار آن چگونه است، چند شتابدهنده ایرانی را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.
در این مقاله ما اطلاعاتی در مورد آنها و نحوه فعالیتشان به شما ارائه خواهیم کرد.
- شتاب دهنده استارتاپ چیست؟
- مراحل کار شتاب دهنده استارت آپ
- خدمات شتاب دهنده استارتاپ در چه زمینهای است؟
- تاریخچه شتاب دهنده استارت آپ
- شتاب دهنده استارت آپ در ایران
- اهمیت شتابدهنده ها
- مراحل کار شتابدهندهها
- معرفی شتابدهندههای ایرانی
[irp posts=”25315″ name=”پیش شتاب دهنده چیست ؟”]
شتاب دهنده یا اکسلریتور چیست؟
شتابدهنده (Accelerator) یک ساختار منسجم و مشخص در جهت حمایت و توسعه کارآفرینی نوآورانه و دانشبنیان است که با هدف ارائه موارد زیر ایجاد میشود:
- کمک به کوتاه کردن روندهای راهاندازی و توسعه یک کسب و کار نوپا
- کمک در جهت بالا بردن کیفیت محصولات و خدمات، و ثبات مالی کسب و کار نوپا
- آموزش و پرورش استارتآپهای پذیرش شده به صورت موازی و گروهی؛ به این دلیل که در زمانهای مشخصی گروههای استارتآپی وارد و خارج میشوند (بر خلاف مدل مراکز رشد که یک یک و به صورت موردی عمل میکنند)
- مشارکت در فرآیند فشردهی توسعه کسب و کار نوپا برای یک مدت محدود (حداکثر ۶ ماه)
- دارا بودن یک سیلابس آموزشی کسب و کار محور
Startup Accelerator شرکتی است که استارتآپ را تحت پوشش خود قرار میدهد. آنها برای حمایت از ایدههای برتر همیشه آماده هستند، بنابراین کارآفرینان، شتاب دهندههای معتبر را شناسایی کرده و برای معرفی ایده خود درخواست میدهند.
پس از بررسی درخواست به آنان فرصتی داده میشود که در حضور هیئت داوران شتاب دهنده، طرح خود را مطرح کنند و در مورد مزایا و کاربرد آن شرح دهند. پس از اینکه هیئت داوران یا همان مربیان یا منتورها (mentors) تشخیص دادند که این طرح میتواند سودآور باشد به تیم استارت آپ فرصت میدهد تا در طول یک زمان مشخص به هدف سازی و گسترش ایده خود بپردازد؛ یعنی از میان شرکت کنندگان ایده برتر و بهتر را انتخاب کرده و روی آن سرمایه گذاری میکنند و در یک بازه زمانی کوتاه مدت آنها را در زمینههای مختلف مشاوره و یاری میدهند. اکثر مؤسس شتاب دهنده استارتآپ ها ( اکسلریتور ) کارآفرینان باتجربه در زمینه تکنولوژی هستند.
شتاب دهنده، استارت آپ ها را در گردآوری سرمایه، محل کار، نیروی کار و تعیین اهداف جهت رسیدن به موفقیت کمک میکنند. شتابدهندهها تنها حامی مالی نیستند و با سرمایهگذاران تفاوتهای بسیاری دارند.
هدف یک شتاب دهنده کوتاه کردن پروسه راه اندازی کسب و کار نوپاست.
مراحل کار شتاب دهنده استارتآپ
- ابتدا ایدهها توسط وب سایت مراکز شتاب دهنده ثبت میشود و پس از بررسیهای اولیه توسط مدیران و منتور ها تعدادی از آنها که شرایط مناسب دارند را در مرکز پذیرش میکنند.
- پس از انتخاب اولیه در همان دوره ۱ تا ۳ ماهه، شتاب دهنده مفاهیم ابتدایی کسب و کار را به استارتآپ آموزش میدهد و اهداف کلی آنان را برایشان مشخص میکند. کارآفرین با ساختن تیم، کار بر روی مدل تجاری و نمونه اولیه، دیدگاه مناسبی از وضعیت بازار، آینده کاری، هویت مشتری و… کسب مینماید.
- استارت آپی که پس از طی دوره اولیه شانس ماندن را داشته باشد از سرمایهای که شتاب دهنده در اختیارش قرار میدهد استفاده کرده و در قبال آن بخشی از سهام خودکه معمولاً بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است را به نام شتاب دهنده استارت آپ میکند. سرمایه اولیه برای راه اندازی استارت آپ را شتاب دهنده تأمین میکند. در این زمان کار آفرین از تمام چالشها و مشکلاتی که ممکن بود درصورت تنهایی اقدام کردن با آن مواجه شود دور است و این موضوع کمک میکند که اعضای تیم استارت آپی تمام توجه و تمرکز خود را بر روی انجام فعالیت و به ثمر رساندن طرح خود بگذارند. استارت آپ تنها از سرمایهای که شتاب دهنده در اختیارش میگذارد بهره مند نمیشود بلکه در طول مدت فعالیت خود در مرکز از مشاوران و مربیانی که بسیار با تجربه هستند کمک میگیرد و آنچه را که برای رونق کسب وکار نیاز دارد از آنها دریافت میکند. این مشاوره و کمک تا زمینی که ایده به مرحله تجاری شدن برسد ادامه دارد. (البته این مرحله نیز در بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه و یا بیشتر انجام میپذیرد) به این مرحله دوره شتاب می گویند.
- با طی شدن دوره شتاب و آماده شدن نمونه تجاری سازی شده، استارت آپ در روز نمایش یا Demo day محصول خود را به سرمایه گذاران معرفی میکند تا برای کسب و کار خود سرمایه گذار مناسب پیدا کند. البته پس از پیدا شدن سرمایه گذار، وی متناسب با سرمایه در سهام استارت آپ و سود حاصل از آن شریک میشود.
خدمات شتاب دهنده استارت آپ در چه زمینهای است؟
اولین مورد برای شروع به کار هر کسب و کاری داشتن یک فضای مناسب برای کار کردن است. همچنین اولین و بزرگترین دغدغه کارآفرین نیز داشتن محل مناسبی برای کار، برگزاری جلسات و … است که معمولاً نیاز به پول فراوانی دارد.
شتاب دهندهها اصولاً در این زمینه از فضای کار اشتراکی استفاده میکنند. فضای کار اشتراکی محلی است که تمام امکانات لازم برای فعالیت و پیشبرد اهداف استارت آپ در آن موجود میباشد. در این زمان شتاب دهنده تیم را رها نمیکند، بلکه درست زمانیکه تیم استارت آپ مشغول پیاده سازی ایده خود و استفاده از مکان و امکانات مورد نیاز است، مربیان و منتورها بر کار آنها نظارت کرده و تجربیات و دانش لازم را در اختیار استارتآپ میگذارند.
همچنین شتاب دهنده استارتآپ ها ( accelerator ) به تیمهای کارآفرینی منتخب خدمات مشاورهای ارائه میدهند. آنها در طول هفته کلاسهای آموزشی برای صاحبان ایده و اعضای تیم استارت آپ برگزار میکنند و این افراد شانس این را دارند که بطور گسترده از تجربیات مربیان و متخصصان برخوردار شوند.
راهاندازیِ کسبوکاری موفق به چیزی بیش از ایدهای فوقالعاده نیاز دارد.
یکی دیگراز خدمات مهمی که شتاب دهندههای استارت آپ ارائه میکنند، دادن بازخورد و راهنمایی درخصوص خود تکنولوژی است. این را می دانیم که استارتآپ ها میتوانند در زمینههای مختلف و ارائه خدمات و تولیدات متنوع فعالیت داشته باشند بنابراین از متخصصان همان زمینه برای مشاوره و راهنمایی تیم استفاده میشود.
در شتابدهندهها مهندسان و متخصصان خلاقِ حل مسئله با هم کار میکنند و میتوانند ایدههای خوب را اصلاح و حتی آن را تبدیل به چیز بهتری بکنند. بسیاری از شتابدهندههای استارتآپ روی نوع خاصی از تکنولوژی تمرکز میکنند و پذیرای ایده در همان زمینه هستند، برای مثال اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی، سلامت، تکنولوژی و…شتاب دهنده استارت آپ ها، بستری جهت ارتباط بین استارتآپ و سرمایه گذار فراهم میآورند. همیشه سرمایه گذارانی بودهاند که به دنبال ایدههای ناب کسب و کار میگشتهاند.
بسیاری از شرکتهای سرمایه گذاری از شتاب دهندههای معتبر حمایت میکنند و در بهترین ایدههای آنها سرمایه گذاری میکنند.در نظر داشته باشید که رابطه میان شتاب دهنده و استارت آپ با پیدا شدن سرمایه گذار پایان نمیپذیرد.
یکی از مزایای بسیار مهم همکاری با شتابدهندهها امکان دسترسی به شبکه قدرتمندی از فارغالتحصیلان دانشگاهی و شرکای کسبوکار است. در پایان این مطلب و با دانستن اینکه شتاب دهنده چیست باید ذکر کرد که هر کارآفرینی متناسب با نوع ایدهاش میتواند شتاب دهنده خود را انتخاب کند و از امکاناتی که آنها در اختیارش میگذارند بهره مند شود.
[irp posts=”24800″ name=”کارکردن در فضای کار اشتراکی چه مزیت هایی دارد ؟”]
تاریخچه شتاب دهنده استارت آپ
عمر اکسلریتورهای جهان هنوز به پانزده سال نرسیده است. اولین بار در سال ۲۰۰۵ در شهر کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا، شرکت وای کامبینیتور (Y Combinator) توسط پل گراهام و شرکایش تأسیس گردید. این شرکت بعدها به سیلیکون ولی انتقال داده شد تا بتواند از استارتآپ های بیشتری حمایت کند. شرکت Fast company، وای کامبینیتور را قدرتمندترین و موفقترین شتابدهنده استارتآپ دنیا معرفی کرده است.
روال کار این شرکت به اینصورت است که در طول سال دو گروه از شرکتها (استارت آپ ها) را بعد از مصاحبه قبول میکند. شرکتها پس از پذیرش از امکاناتی مانند سرمایه برای رشد، مشاوره و ارتباطات در ازای سهم هفتدرصدی از سهام بهرهمند میگردند. برنامه شتاب دهی YC شامل حضور در محیط شتابدهنده است که ملاقاتی بهصورت خصوصی و جمعی با کارشناسان و منتور ها انجام میگیرد.
بنیانگذاران همچنین بهصورت هفتهای در برنامه شام شرکت مینمایند که در این مراسم سخنرانهایی از سیلیکون ولی برای سخنرانی دعوت میشوند.شعار YC “ساختن هر آنچه مردم میخواهند” است.
تلاش YC معطوف به این مسئله است که بنیانگذاران بتوانند محصولات، بازار و کار تیمی خود را توسعه دهند و محصولی مطابق با نیاز بازار عرضه کرده و کسب سود نمایند. برنامه شتاب دهی این شرکت زمانی به پایان میرسد که استارت آپ ها در روز Demo day طرح و ایده به ثمر رسیده خود را به سرمایهگذاران معرفی نمایند.وای کامبینیتور از سال ۲۰۰۵ تا کنون بر روی ۷۰۰ استارت آپ سرمایه گذاری کرده است.
نمونه بارز این استارتاپ ها DropBox است که همه شما با آن آشنایی دارید. Reddit WePay، aero، pager duty، Homejoy و Wufood از دیگر استارت آپ های این شتاب دهنده بزرگ دنیا به شمار میروند. این شرکت که با ۱۴۰۰ سرمابه گذار در ارتباط است ارزش ترکیبی بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار دارد.
در شتابدهندههای برتر رقابت بین استارت آپ ها بهعنوان تیمهای شرکتکننده بسیار شدید است و معمولاً ماهها پس از ارسال درخواست خود امکان معرفی ایده خود را دارند. این رقابت شدید کاملاً طبیعی است زیرا انتخاب شونده خوششانس از سرمایه، محل کار، راهنماییها و آموزشهای حرفهای، نشان سیلیکون و … برخوردار میشود.
در این بین برخی از منتقدان نگران رشد سریع شتابدهنده استارتآپ ها هستند. تا اواخر سال ۲۰۱۰ تنها چند شرکت شتابدهنده وجود داشت؛ اما درست سه سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۳ به ۲۰۰ شرکت رسید و حالا این تعداد هرساله دو برابر میشود. نگرانی آنها ازاینجهت است که با راه افتادن هر شتابدهنده جدید سرمایه اولیه بیشتری باید تأمین شود.
آیا برای حمایت از هزاران استارت آپی سرمایه بهاندازه کافی وجود دارد؟
پاسخ خود شتابدهندهها به این سؤال، خیر است مگر اینکه استارت آپ شانس حضور در شتابدهندههای بزرگ داشته باشد در غیر این صورت احتمال اینکه ایدههای ناب در روز ارائه بین صدها ایده دیگر گم شود وجود دارد.
شتابدهنده استارتآپ در ایران
در سالهای اخیر در ایران نیز مانند سایر نقاط جهان استارت آپ رو به رشد و ازدیاد است. شتابدهنده استارت آپ در ایران هنوز بسیار جوان است. این مفهوم از سال ۱۳۹۳ در کشورمان شناخته شد. چند شرکت شتابدهنده تأسیسشده و تا به امروز مشغول فعالیت و حمایت از استارت آپ ها هستند و توانستهاند به بازار کسبوکار رونق بدهند.
ما شاهد شکلگیری اکوسیستم استارت آپی ایران هستیم که بازیگران مختلفی در آن ایفای نقش میکنند انتخاب یک شتابدهنده استارت آپ که فرهنگ حاکم بر آن با معیارهای ما هماهنگی داشته باشد بسیار مهم است و کارآفرینان باید این نکته مهم را مدنظر داشته باشند که در انتخاب شتابدهنده بسیار دقت کنند.
[irp posts=”25289″ name=”استارت آپ های جدید ایران را بشناسید”]
اهمیت شتابدهنده ها
شتابدهندهها، مراکز رشد و پارکهای علم و فناری بهعنوان پذیرندگان اصلی کارآفرینان در مراحل اولیه، میتوانند با همراهی نهادهای دیگر نقش بسیار مهمی در کشف و بسترسازی جهت کارآفرینان جدید به زیست بوم کارآفرینی بازی کنند.
اولین شتابدهندهها در حدود یک دهه پیش در دنیا با هدف حمایت از کارآفرینان خلاق برای کمک به توسعه استارتآپها و روشن نگه داشتن موتور نوآوری آنها ایجاد شدند.
وظیفه اصلی یک شتابدهنده سرعت بخشیدن به استارتآپها برای عبور از دره مرگ و شکلدهی کسب وکارهای نوآور پایدار است. در واقع یک شتابدهنده سعی دارد با استفاده از فنشناسی توسعه محصول مشتری، مربیگری تخصصی، سرمایه نقدی، فضای کاری مشترک و ایجاد ارتباطات زمان (۲ الی ۳) سال مورد نیاز برای به نتیجه رسیدن (موفقیت و یا حتی شکست) یک تیم را به ۳ الی ۶ ماه کاهش دهد.
تیمهای استارتآپی با حرکت روی برنامهی شتابدهی و همراهی مربیان شتابدهنده، در کنار توسعه محصول به توسعه مشتری پرداخته و بر این اساس محصول خود را بر اساس بازخورد مشتریان، درک مساله و شناسایی نیاز مشتری توسعه میدهند.
در یک استارتآپ بهدلیل احتمال شکست بالا و همچنین فعالیت در فضای عدم قطعیت، تامین سرمایه اولیه مورد نیاز از طریق وام راه صحیح و پرخطری است و توصیه بهرهمندی از طریق سرمایهگذاری کشت است.
بهدلیل عدم قطعیت بسیار بالا در صورت استفاده مالی از جنس وام، کارآفرین همواره درگیر تعهدات پیشین خود است و این میتواند فرصت نوآوریهای آتی و احتمالاً داستان موفقیت آینده را از وی سلب کند.
لذا منابع مالی از جنس وام و سرمایه غیر هوشمند در کسب و کار استارتآپی بیش از آنکه کمک کننده باشد، میتواند خط نوآوری و چرخهی تکرار تا رسیدن به نقطه تناسب محصول و بازار را متوقف کند.
بنابراین شتابدهندهها با شراکت مستقیم با درصد بسیار پایین سرمایه، مرحله کشت ایده تیمها را تامین میکنند و استارتآپها را به سمت ساختن راهی موفق سوق میدهند.
مراحل کار شتابدهنده ها
هر شتابدهنده فعالیتهایی را برای حمایت، رشد و ثبات استارتآپها انجام میدهد. در بیشتر استارتآپها ۴ مرحلهی زیر دیده میشود.
۱– انتخاب اولیه:
در این مرحله هر شتابدهنده با فراخوان دادن از میان استارتاپهای موجود تعدادی را برای آمادهسازی که بین ۱ تا ۳ ماه طول میکشد انتخاب میکند. این انتخاب توسط مدیران یا مربیان (mentors) انجام میشود.
۲– آمادهسازی:
در بخش آمادگی اولیه که بین ۱ تا ۳ ماه طول میکشد، شتابدهنده مفاهیم ابتدایی کسبوکار را برای استارتآپها آموزش داده و با هدفسازی استارتآپها را به سازماندهی اولیه نزدیک میکند. در پایان این دوره تعداد استارتآپ مورد نظر برای دورهی اصلی شتاب انتخاب شده و در شتابدهنده میمانند.
۳– دورهی شتاب:
در این دوره استارتآپهایی که ماندهاند در قبال دریافت مبلغی (معمولاً ما بین ۵ هزار تا ۲۰ هزار دلار معادل ۱۶ میلیون تا ۷۰ میلیون تومان) درصدی از سهامشان را به نام شتابدهنده میکنند. این سهام معمولاً میان ۱۰ تا ۲۰ درصد است.
در کنار این کمک مالی استارتآپها از طریق مربیان و مشاوران آن مرکز شتابدهنده استارتآپ خود را تجاریسازی میکنند یا به مرز تجاری شدن میرسانند. این دوره حدود ۴ تا ۹ ماه طول میکشد.
۴– روزنمایش (معرفی به سرمایهگذار):
پس از اتمام دورهی شتاب، کار استارتآپها تقریبا در شتابدهنده تمام میشود و در Demo Day یا همان روز نمایش، استارتآپها خود را برای سرمایهگذاران معرفی میکنند تا بتوانند برای استارتآپ خود سرمایهگذار پیدا کنند.
معرفی شتابدهنده های ایرانی
شتابدهنده دیموند
شتابدهندهای عمومی که برنامههای ویژهای هم در زمینههای سلامت، گردشگری، حمل و نقل، خرده فروشی، فینتک و اینترنت اشیا دارد. شتابدهنده دیموند از سال ۱۳۹۳ کار خود را آغاز کرده است و برنامه شتابدهی آن منطبق با استاندارد روز دنیا طراحی شده است و با استفاده از امکانات موجود داخلی اجرا میشود.
هدف دیموند کمک به رشد و پیشرفت کارآفرینان، توسعهدهندگان وب و موبایل و طراحان بصری است که میخواهند در دنیای اطراف خود تغییری ایجاد کنند، کسبوکاری در سطح جهانی خلق کرده و دنیای بهتری بسازند.
دیموند برای کسب و کارهای نوپا یک برنامه ۹ ماهه تدارک دیده است که شامل دو بخش اصلی میباشد. ابتدا تیمهای علاقمند فرم درخواست خود برای ورود به دیموند ارسال میکنند.
درخواستهای ارسال شده در چند مرحله که شامل مصاحبه حضوری نیز هست مورد بررسی قرار میگیرند. تیمهای برگزیده به مدت ۱۰ هفته وارد مرحله پیش شتابدهی شده و در مسیر شکلدهی به هدفشان در جاده کارآفرینی قدم میگذارند.
در این مدت تیمهای حاضر در دیموند به کارگاههای تخصصی، سخنرانیها، جلسات با مربیان، ملاقات با سایر بنیانگذاران کسب و کارهای نوپا و گردهمایی استارتاپها برای انتقال تجربیات و فضای کاری خلاق دسترسی خواهند داشت و از این طریق خواهند توانست که ایده و طرح کسب و کار خود را شفاف کرده، مدل کسب و کار و محصولات اولیه خود را بسازند و از این طریق ارائهای قوی برای مجامع سرمایه گذاران و صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر داشته باشند .
مرحله دوم فاز شتابدهی است که برای مدت ۶ ماه برنامهریزی شده است. تیمهایی که طرح کسب و کار و مالی خود را برای تیم دیموند و سرمایهگذاران ارائه نمودهاند و دوره پیششتابدهی خود را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند میتوانند وارد مرحله شتابدهی شده و از تمای مزایای دیموند به علاوه سرمایه اولیه پیوستهای که توسط سرمایهگذاران خطرپذیر فراهم شده است، سود ببرند.
شتابدهنده دیموند از سال ۱۳۹۳ کار خود را آغاز کرده است و برنامه شتابدهی آن در سطح جهانی طراحی شده و با استفاده از امکانات داخلی پیادهسازی میشود.
وب سایت این شتابدهنده:
شتابدهنده فردوسی
فردوسی شتابدهندهای عمومی با اولویت کار روی محتوا و رسانههای نو، بازی و سرگرمی، خدمات عمومی و شهری است. شتابدهنده کسب و کار فردوسی به عنوان مرکز شتابدهی دانش بنیان فعال در شرق کشور، فرآیند تخصصی شتابدهی خود را از ابتدای سال ۱۳۹۶ آغاز نموده است.
این مرکز، توسعه ی فناوریهای نو ظهور در شرق کشور را با پشتیبانی مستقیم مرکز شتابدهی نوآوری دنبال میکند و تمرکز خود را معطوف به سرمایهگذاری در مرحلهی بذری با محورهای زیر کرده است:
- اطلاعرسانی و رسانههای جدید
- بازی و سرگرمی
- آموزش و بازاریابی محتوا
- خدمات شهری و گردشگری
وبسایت این شتابدهنده:
http://ferdowsiaccelerator.ir/
شتابدهنده تیک:
شتابدهندهای متمرکز بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است. بنیانگذاران این شتابدهنده میگویند:
هدف ما کمک به استارتاپهایی است که قصد دارند محصولات یا خدماتی را تولید کنند که یک نیاز واقعی را از مردم در بازار ایران و سپس بازارهای جهانی رفع نماید.
شتابدهنده فناوری TIC یک مرکز جهت سرمایهگذاری و شتابدهی استارتآپهای حوزه فناوری میباشد. در این مرکز خدمات مدیریت فناوری ارائه میگردد و تمرکز آن بر روی ایدههای حوزه ICT است.
جامعه هدف ما تمامی افراد خلاق و با روحیه کار تیمی هستند که میتوانند در این حوزه فعالیت نمایند و این موضوع ارتباط مستقیمی با رشته تحصیلی آنها ندارد. یعنی ممکن است تیمی متشکل از تخصصهای مختلف (مکانیک، عمران، کشاورزی و برق و …) بهترین گزینه ما برای سرمایه گذاری باشند و لزومی ندارد تیم متقاضی در رشتههای مرتبط باICT تحصیل کرده باشند.
بنیانگذاران این شتابدهنده میگویند:
ما با تیم کار خواهیم کرد؛ چون معتقدیم برای موفقیت یک نفر به تنهایی کافی نیست، لذا تمایل داریم با تیمهای بیش از ۲ نفر همکاری نماییم. هر استارتآپ شش ماه در شتابدهنده بر روی ایده خود کار خواهد کرد و در این مدت علاوه بر سرمایهگذاری مستقیم از خدمات منتورینگ، مشاوره، فضای همکاری و … برخوردار خواهد شد.
در این مدت سعی میکنیم ارزشهای محصول یا خدمت ناشی از استارتآپ را بهتر بشناسیم و نیازهای واقعی جامعه را بهتر درک کنیم و با همافزایی و تمرکز بر روی بازار و شناخت نیاز واقعی مردم، ارزشهای استارتآپ را بهتر نمایان سازیم تا بتوانیم در مراحل بعدی با برقراری ارتباط با شبکه های سرمایهگذاران، سرمایه لازم برای رشد و ادامه راه استارتآپ زیرمجموعه خود جذب نماییم.
در TIC محیطی جذاب، مفرح و حرفهای را تجربه خواهید نمود که با تلاش و کوشش میتواند زمینهساز دستیابی به آرزوهای بزرگ باشد. TIC توسط بخش خصوصی بنیانگذاری شده است و آرزوی بزرگ آن توسعه فعالیتهای بخش خصوصی در حوزه ICT میباشد.
وب سایت این شتابدهنده:
شتابدهنده اکسل
شتابدهنده عمومیای که گردشگری، فینتک، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، اینترنت اشیا، بازی و ارزش افزوده از اولویتهایش هستند.
شتابدهنده اکسل بعنوان یکی از بزرگترین و فعالترین شتابدهندههای کشور با همکاری سازمانهایی چون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دانشگاه های گیلان، یزد و بینالمللی امام خمینی قزوین، با بهرهگیری از مربیان و مدرسان متخصص و در اختیار قراردهی سرمایه نقدی ۳۵۰ میلیون ریالی علاوه بر امکانات و فضای کار اشتراکی، زمینه را برای کشف و پرورش استارتآپهای با ارزش کشوری و جهانی مهیا کرده است.
اکسل با تمرکز بر کسب و کارهای آنلاین سعی در ایفای نقش خود بهعنوان هاب منطقهای زیستبوم کارآفرینی در هر استان و در نتیجه کمک به بهرهوری و غنای اقتصاد نوآور محور با خلق ثروت و تحقق اشتغال بدون استخدام در کشور را دارد.
وب سایت این شتابدهنده:
شتابدهنده تریگ آپ
شتابدهنده عمومی که سبک زندگی، آب، فناوری اطلاعات، سلامت، آموزش و فینتک از اولویتهای آن هستند.
بنیانگذاران تریگ آپ میگویند هدف ما در تریگ آپ کمک به ایجاد و رشد استارتآپهای پایدار و قابل رقابت در بازارهای داخلی و خارجی است. ما معتقدیم که میتوانیم با در اختیار قرار دادن تیم کارشناسی خبره، منتورینگ تخصصی، ارتباط اثربخش با شبکهایی از سرمایهگذاران، افراد و نهادهای تاثیرگذار این حوزه، همراه خوبی برای استارتآپ شما باشیم.
بدون شک بخش عمدهای از موفقیت فعلی شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات آریان پاسارگاد (فناپ) به عنوان بزرگترین شرکت خصوصی فعال در حوزه IT و ICT کشور مرهون انتخاب به موقع هسته اولیه موسسین آن و بانک پاسارگاد، برای مشارکت و تامین سرمایه و توسعه فعالیتهای پیشبینی شده در روزهای اولیه تاسیس بوده است.
این روند در طی فرایند رشد و توسعه شرکت همواره ادامه داشته و طرحها و شرکتهایی از قبیل داتین، داتکس، به پویش و … که ارائهدهنده محصولات و برندهای مختلفی در بازار هستند بر اساس ادامه همین رویه در قالب فناپ به وجود آمدهاند.
با توسعه فضای کسب و کار دانشبنیان و خصوصا فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، مرکز نوآوری فناپ با مدیریت یکی از موسسین این شرکت با دو هدف عمده: اول آیندهپژوهی و رصد فناوریهای آینده و دوم کمک به طرحهای فناورانه و نوآورانه ایجاد گردید.
کافه IT به عنوان اولین خروجی ملموس این مرکز به منظور بسترسازی برای رسیدن به این اهداف ایجاد گردید و سعی شد با ایجاد محلی برای تلاقی نخبگان و صاحبان فکر و ایده، خلافیتهای مناسب فعالیتهای نوآورانه در آن شکل گرفته و با تبدیل آنها به طرحهای قابل اجرا، زمینه پیگیری جدیتر و عملیترشان در مرکز نوآوری فراهم گردد.
در ادامه این زنجیره ایجاد مرکزی برای کمک و تسریع در تبدیل طرحهای خروجی کافه به طرحهای ملموس و قابل ارائه به سرمایهگذاران برای اجرای واقعی و اقتصادی آنها ضروری به نظر میرسید که بر این اساس طرح ایجاد مرکز شتابدهی حمایت از استارتآپهای ICT ارائه گردید.
در حال حاضر این مرکز آمادگی پذیرایی و پشتیبانی همزمان از ۸ تیم استارتآپی را دارد و امید است با موفقیت این مرکز بتوانیم فضای فیزیکی و ظرفیت جذب همزمان تیمهای بیشتر را فراهم آوریم.
وب سایت این شتابدهنده:
شتابدهنده شزان
شزان محلی برای تحقق رویاهای آینده کارآفرینان در مسیر ارزش آفرینی است. شزان یک شتابدهنده ترکیبی تخصصی ایرانی در حوزه فناوریهای همگرا (شناختی، زیستی، اطلاعات و نانو) است که کارآفرینان را برای رسیدن به آرزوهایشان توانمند میکند.
چشمانداز و اهداف شزان
مهمترین اهداف شزان که حمایت در خصوص توسعه کسبوکارهای نوپاست را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
برندینگ و هویت سازی کشور در حوزه فناوریهای همگرا در منطقه و دنیا؛
توسعه زیستبوم کارآفرینی فناوریهای همگرا در قالب فرایندهای شتابدهی.
حمایت و جذب افراد یا تیمهای خلاق و نوآور در خصوص تجاریسازی فناوری نوآورانه آنها؛
ایجاد اثرات اجتماعی برای جامعه در حوزه فناوریهای همگرا؛
ایجاد جریانهای درآمدی و خلق ارزش برای جامعه
وب سایت این شتابدهنده:
شتابدهنده فینووا
یک شتابدهندهی تخصصی حوزه فینتک میباشد. فینووا گذرگاه کارآفرینان به دنیای کسب و کارهای شکوفا و پایدار است. مسیری پر چالش، اما با افقی روشن.
فینووا (Finnova) که مخفف Fintech Innovation Nova است، فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز نمود و در حال حاضر یکی از بازیگران اصلی در اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری کشور است. این مرکز خدمات خود را در چهار بخش فضای کار اشتراکی، سرمایهگذاری متمرکز بر حوزه فینتک، آکادمی و توسعه شبکه همکاری به استارتآپها ارایه میدهد.
فینووا مکانی است که استارتآپها، منتورها و مشاوران، شرکتهای بزرگ و تخصصی و سرمایهگذاران گرد هم میآیند تا با همافزایی و مشارکت در این اکوسیستم، فضای مناسبی برای رشد و توسعه کسب و کار استارتآپها فراهم نمایند.
فینووا با تمرکز بر سرمایهگذاری بر روی استارتآپهای حوزه فینتک (فناوریها و نوآوریهای مالی) در تلاش است تا حمایت همهجانبهای از استارتآپهای مستعد و فعال این حوزه داشته باشد.
همچنین فینووا با ایجاد فضای کار اشتراکی، تلاش دارد به ترویج فرهنگ کار گروهی بپردازد تا استارتآپها در کنار یکدیگر چالشهای کار تیمی را در محیطی که متناسب با نیازهای خاص این دوره از کسب و کارشان پیشبینی شده است، تجربه کنند. درهای فینووا به روی تیمهای خوشفکر و فعال باز است.